tiistai 1. joulukuuta 2015

Marraskuu 2015 KatsausMarraskuu on ollut osakerintamalla hiljainen. Osta tai myy nappia ei ole tullut painettua. Sijoittamiseen liittyvää oheistoimintaa ja aktiviteettia oli sen verran, että kävin kuun puolivälin paikkeilla Pörssisäätiön järjestämässä pörssi-illassa kuuntelemassa Fortumin ja Revenion esitykset. Lisäksi tarjolla oli OP:n markkinakatsaus. Luentosali oli täynnä ja tilaisuus oli mielenkiintoinen, varsinkin itseäni kiinnosti Revenion katsaus. Esitykset olivat puolentunnin mittaiset ja niiden jälkeen sai esittää kiperiä kysymyksiä. Esitykset olisivat voineet olla pidempiäkin, jotta olisi saanut tarkempaakin tietoa yrityksistä. Mutta hyvä näinkin.

Muista blogini teksteistä on ehkä pystynyt päättelemään, että olen sijoittanut myös yrityksiin, joita ei voi pitää osingonmaksajina vaan pikemminkin kasvuyrityksinä. Osake omistukseni ovatkin jaettu periaateessa kahteen salkkuun: Osinkosalkkuun ja kasvuyritys/ lyhyenajan sijoitukset salkkuun. Olen tähän asti näissä kuukausikatsauksissa esittänyt lähinnä osinkosalkun osinkotuoton. Ajattelin tässä postauksessa esittää salkkujen sisällön yhdessä listassa. Katsotaan tulevissa postauksissa erottelenko osakkeet kuitenkin järkevämmin esim. kahteen erilliseen listaan.

Omistukset

 


 

Osingot

 

 Marraskuussa sain verojen jälkeen osinkotuloja 108.52 euron edestä. Taulukossa näkyvät tähän mennessä saadut osingot.

 


 Joulukuusta odotan osinkojen muodossa hyvin samankaltaista. Näyttäisi siltä, että tämän vuoden osinkotulot verojen jälkeen lähenevät 900 euron rajaa. Täytyy olla todella tyytyväinen tulokseen vaikken ole mitään tarkkaa vuositason osinkotavoitetta asettanutkaan. Toivotan menestystä kaikille vuoden viimeiselle kuukaudelle ja toivottavasti tämän vuoden tavoitteet täyttyvät.

Walde

Päivitetty 2.12.2015
 Kuva:http://www.freeimages.com

1 kommentti:

Walde Finance © 2014. All Rights Reserved | Powered by-Blogger | Designed by-Dapinder